Ρυθμίσεις

Ζούμε περισσότερο. Αποταμιεύουμε περισσότερο;

 

Με σωστή αποταμίευση κάνουμε όνειρα για τη συνταξιοδότηση

 

Ζούμε περισσότερο. Αποταμιεύουμε περισσότερο; 

Ζούμε στην εποχή όπου η μακροζωία δεν αποτελεί άπιαστο όνειρο, αλλά πραγματικότητα. Στην υποθετική περίπτωση του να βρισκόμασταν μέσα σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, θα λέγαμε πως έχουμε κερδίσει πολλές επιπλέον «ζωές». Ο κάθε κεντρικός χαρακτήρας των βιντεοπαιχνιδιών κερδίζει τις ζωές αυτές για να μπορεί να ανταπεξέλθει στα εμπόδια και να αλλάζει πίστες με μεγαλύτερη ευκολία. Εμείς, στην αληθινή ζωή, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την ‘αλλαγή πίστας’ που μας περιμένει;

Η δύναμη της ευεξίας

Ο «κουμπαράς» για τα χρόνια της τρίτης ηλικίας

 Περάσαμε μια μακρά περίοδο, η οποία χαρακτηριζόταν από οικονομική ανασφάλεια και ακόμα η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί εντελώς. Πιθανότατα, οι σημερινοί σαραντάρηδες να αντιμετωπίζουν την καθημερινή πάλη για τα προς το ζην ως μια κανονικότητα, καθώς ενηλικιώθηκαν και τοποθετήθηκαν στην αγορά εργασίας σε μια εποχή, όπου η μία κρίση διαδεχόταν την άλλη.

Παράλληλα, όμως, με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, το μέσο προσδόκιμο της ζωής παρατείνεται. Μέσα σε αυτές τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, είμαστε άραγε σε θέση να ανασυγκροτηθούμε και να σχεδιάσουμε ένα πλάνο, που θα μας επιτρέψει να εξοικονομήσουμε χρήματα, ώστε να έχουμε άνεση όταν σταματήσουμε να δουλεύουμε; Γνωρίζουμε πόση σύνταξη θα λάβουμε, πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις; Έχουμε ενημερωθεί για κάποιο ιδιωτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;

Η αλήθεια είναι πως μοιάζει αρκετά δύσκολο το να προγραμματίζεις την αποταμίευσή σου για το μακρινό μέλλον, όταν στο παρόν σου πασχίζεις για την καθημερινή σου οικονομική επιβίωση. Σύμφωνα με την έρευνα Μακροζωίας του Ομίλου ΝΝ, σχεδόν 5 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την τρέχουσα οικονομική τους κατάσταση, ενώ το 33% παλεύει για να τα βγάλει πέρα. Είναι, επομένως, αναμενόμενο η συνταξιοδότηση να μπαίνει στο συρτάρι, ως ένα ζήτημα που λίγοι έχουν την πολυτέλεια να οργανώσουν.

Τη σχετική έλλειψη προετοιμασίας μας, όμως, μοιάζει να αντισταθμίζει από τη μία η ελπίδα και η εμπιστοσύνη στην κρατική συνταξιοδότηση και από την άλλη η επιθυμία για επαγγελματική παράταση: το 42% κάνει το καλύτερο δυνατό για μια άνετη ζωή στη σύνταξη, το 45% έχει μια δουλειά που θα μπορούσε εύκολα να συνεχίσει μέχρι τα 70 και το 55% αναμένει να συνεχίσει να εργάζεται όσο περισσότερο γίνεται μετά την ηλικία συνταξιοδότησης.

 

Με γνώση και καλό προγραμματισμό προσβλέπουμε σε μια άνετη ζωή στην περίοδο της συνταξιοδότησης

 Μπορεί για λόγους πρακτικούς να φαίνεται προσωρινά αδύνατη η αποταμίευση, όμως, χάρη στην οικονομική εκπαίδευση ενός μεγάλου μέρους του δείγματος που εξέτασε η έρευνα Μακροζωίας του Ομίλου ΝΝ, με το 67% να κατανοεί με ευκολία τα οικονομικά νέα, είναι αρκετά πιθανό αυτό να αλλάξει. Προς το παρόν, η προετοιμασία μας για μια μακρόχρονη ζωή με οικονομική άνεση βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη». Ευελπιστούμε πως χάρη στην πληροφόρηση και την ανασυγκρότηση θα ενεργοποιηθούμε ξανά προετοιμάζοντας το δρόμο για μια άνετη και ευχάριστη ζωή στη σύνταξη.

 

Φροντίζουμε για την οικονομική μας ασφάλεια σε βάθος χρόνου! Μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε! 

  • Φροντίστε να έχετε ένα «μαξιλαράκι ασφαλείας» για απρόβλεπτες συνθήκες. Ξεκινήστε να αποταμιεύετε το ποσό της επιλογής σας κάθε μήνα!
  • Έχετε προνοήσει τι θα συμβεί σε περίπτωση απροόπτου; Προστατεύστε την οικογένειά σας με μια ασφάλεια ζωής, εξασφαλίζοντας το μέλλον των δικών σας ανθρώπων και τη δική σας ηρεμία.
  • Επικοινωνήστε με έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να επενδύσετε ένα κεφάλαιο με μακροχρόνιο ορίζοντα για τις μελλοντικές σας ανάγκες.

 

Εσείς πόσο προετοιμασμένοι είστε για μια μακρόχρονη ζωή;

Βρείτε εδώ ένα σύντομο τεστ που μέσα από εύκολες, αλλά στοχευμένες, ερωτήσεις θα σας αποκαλύψει … τον τύπο της δικής σας μακροζωίας! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εσύ είσαι προετοιμασμένος να τα «εκατοστίσεις»;

Η δύναμη της ευεξίας

Κάνε το σύντομο τεστ, ανακάλυψε σε ποιό προφίλ μακροζωίας ανήκεις και δες χρήσιμες συμβουλές!

Κάνε το τεστ!

 

 

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα της ΝΝ Hellas

Προετοιμαστείτε για το μέλλον, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης από την ΝΝ Ηellas.

Επικοινωνήστε με έναν συνεργάτη μας

Search NN Website