Ρυθμίσεις

Επιδιώκοντας την ψυχική ηρεμία

 

Περισσότερα χρόνια ζωής με καλή διάθεση

 

Χρόνια πολλά και καλά!

Το αρχαίο γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αποκτά, στον αιώνα της μακροζωίας, ιδιαίτερη σημασία. Δεν είναι τυχαίο που συχνά στις ευχές μας η φράση «Χρόνια Πολλά» συνοδεύεται και από τη φράση «Χρόνια Καλά». Σίγουρα κανείς από εμάς δεν θα ήθελε μια μακρόχρονη ζωή με τις ημέρες να περνούν γεμάτες άγχος και πίεση!

Η δύναμη της ευεξίας

Η προσαρμοστικότητα, το κλειδί για μια πιο χαρούμενη ζωή

 Τί είναι όμως αυτό που διαχωρίζει την απλή επιβίωση από την ποιοτική ζωή; Πώς ο καθένας μας μπορεί να φτάσει στα 100 και να πει «έκανα το καλύτερο που μπορούσα με τη ζωή μου»; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή στη θεωρία, αλλά και δύσκολη στην εφαρμογή. Η «τέχνη της ζωής» προϋποθέτει το να μπορούμε να ευχαριστιόμαστε τα καλά και να αντέχουμε τα δύσκολα. Αναζητούμε, επομένως, ένα δίπτυχο χαλάρωσης και ανθεκτικότητας, που εξασφαλίζει την ευελιξία μας σε όλες τις περιστάσεις.

 

Η επιδίωξη της ψυχικής ηρεμίας

Είναι όμως οι άνθρωποι σήμερα ικανοποιημένοι από τη ζωή τους; Βρίσκονται σε θέση να απολαύσουν πραγματικά τα παραπάνω χρόνια που προστίθενται στο μέσο προσδόκιμο ζωής; Σύμφωνα με την έρευνα Μακροζωίας του Ομίλου ΝΝ, οι 5,5 στους 10 σήμερα, φαίνεται να μην είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, ενώ οι 4,8 στους 10 έχουν ανησυχία, κυρίως λόγω των οικονομικών τους. Και παρά το γεγονός ότι το 54% του δείγματος της εν λόγω έρευνας δηλώνει πως έχει ελάχιστο ή και καθόλου άγχος, το 78% αναζητά τρόπους και διεξόδους που θα μειώσουν το καθημερινό του στρες. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που πολλοί καταφεύγουν στον αθλητισμό, τη yoga, και τον διαλογισμό. Όλα, αποτελούν δραστηριότητες που ασκούν το σώμα για να ηρεμήσει ο νους και η ψυχή.

Όσο, όμως, το 19% παραδέχεται ότι αισθάνεται άγχος ή κατάθλιψη κατά το μεγαλύτερο μέρος ή και όλη τη διάρκεια του χρόνου, το κάποτε taboo της ψυχικής υγείας μοιάζει να προσπερνάται. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν λύσεις για να ανακουφίσουν το ψυχικό τους βάρος. Ο σκοπός ένας, τα μέσα πολλά και διαφορετικά. Οι εφαρμογές κινητού για διαλογισμό και ασκήσεις αναπνοής, τα podcast ψυχικής ενδυνάμωσης, οι life coaches και οι συνεδρίες με επαγγελματίες της ψυχικής υγείας πολλαπλασιάζονται με ταχύ ρυθμό.

Αυτό που, τελικά, αποτελεί πραγματική απειλή για τον κόσμο μας σήμερα είναι η επιδείνωση της ψυχικής μας υγείας. Τη σωματική υγεία μοιάζει να την έχουμε «νοικοκυρέψει» λίγο παραπάνω, καθώς το 65% επιβεβαιώνει πως ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Χάρη στην επιστήμη, την προσωπική ενημέρωση και την αυτοπειθαρχία έχουμε κατορθώσει να δαμάσουμε σε μεγάλο βαθμό κινδύνους και ασθένειες. Σειρά έχει, τώρα, να φροντίσουμε και να καλλιεργήσουμε την ψυχική μας ισορροπία και αντοχή, ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τους καρπούς των κατορθωμάτων μας.

 

Μερικές συμβουλές για να αρχίσετε να νιώθετε ψυχικά υγιείς:

Δοκιμάστε κάθε βράδυ, για μία ώρα πριν τον ύπνο, να κλείσετε τις οθόνες! Καλλιεργήστε μια διαφορετική, πιο χαλαρή και ευεργετική συνήθεια: διαβάστε ένα βιβλίο, ακούστε μουσική, γράψτε ημερολόγιο. Οι ρυθμοί θα πέσουν και θα κοιμηθείτε καλύτερα!

  • Εκφράστε στους γύρω σας, με ωραίο τρόπο και χωρίς να γίνεστε επικριτικοί, αυτό που σας ενοχλεί. Μη κρατάτε μέσα σας πικρία, δεν αξίζει!
  • Αν νιώθετε ότι σας επιβαρύνουν ψυχολογικά διάφορα θέματα για μεγάλη χρονική περίοδο στη ζωή σας, ζητήστε βοήθεια και υποστήριξη. Φίλοι, συγγενείς και οι ειδικοί ψυχικής υγείας θα σας βοηθήσουν να βρείτε τον τρόπο να βγείτε από τα αδιέξοδά σας!

 

Εσείς πόσο προετοιμασμένοι είστε για μια μακρόχρονη ζωή;

Βρείτε εδώ ένα σύντομο τεστ που μέσα από εύκολες, αλλά στοχευμένες ερωτήσεις θα σας αποκαλύψει … τον τύπο της δικής σας μακροζωίας! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εσύ είσαι προετοιμασμένος να τα «εκατοστίσεις»;

Η δύναμη της ευεξίας

Κάνε το σύντομο τεστ, ανακάλυψε σε ποιό προφίλ μακροζωίας ανήκεις και δες χρήσιμες συμβουλές!

Κάνε το τεστ!

 

 

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα της ΝΝ Hellas

Προετοιμαστείτε για το μέλλον, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης από την ΝΝ Ηellas.

Επικοινωνήστε με έναν συνεργάτη μας

Search NN Website