Ρυθμίσεις

Μακροζωία χωρίς ηλικιακή προκατάληψη

 

Όσο πιο πολύ ζούμε, τόσο πιο ελεύθερα ζούμε

 

Μακροζωία και ελευθερία

Διανύουμε τον αιώνα της μακροζωίας, έναν αιώνα όπου τα ηλικιακά στερεότυπα ξεκινούν να εμφανίζουν ρωγμές και η λεγόμενη τρίτη ηλικία μετατίθεται για κάποια χρόνια μετά. Τι σημαίνει όμως αυτό για την ανθρωπότητα; Πότε γινόμαστε και πότε νιώθουμε πραγματικά μεγάλοι; Τι παραπάνω δυνατότητες έχουμε σήμερα ως ηλικιακά ώριμοι, που δεν είχαμε παλαιότερα;

Η δύναμη της ευεξίας

Με βάση την έρευνα Μακροζωίας του Ομίλου ΝΝ, μεγάλος θεωρείται πλέον κάποιος στα 74 του έτη. Η νεότητά μας κερδίζει χρόνια και, αναπόφευκτα, αποκτούμε ευκαιρίες που κάποτε δεν είχαμε. Μια από τις σημαντικότερες είναι η αποδόμηση των ηλικιακών προκαταλήψεων: δεν είναι τυχαίο που το άλλοτε «γιαγιαδίστικο» πλέξιμο αποτελεί ένα καθημερινό χόμπι χαλάρωσης για πολλά άτομα της νέας γενιάς. Δεν εντυπωσιάζει, επίσης, το να γίνεται ένας άνθρωπος γονιός στα 40 του ή να αλλάζει δουλειά και επαγγελματικό προσανατολισμό στα 50 του. Αν τυχόν ξυπνήσουν μέσα μας επιθυμίες ή ανακαλύψουμε δυνατότητες που δεν ξέραμε ότι είχαμε, κανείς δεν μας εμποδίζει από το να διεκδικήσουμε μια αλλαγή κεφαλαίου στη μέχρι τώρα ζωή μας.

 

«Είμαι όσο φαίνομαι»

Τι είναι λοιπόν αυτό που μας γερνάει ή δεν μας γερνάει; Μια πρώτη, αβίαστη απάντηση είναι: «αυτό που νιώθουμε». Κοινώς, εκτός από τη σωματική μας κατάσταση, σημαντική είναι η συναισθηματική και η ψυχολογική μας κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο, όταν μας ρωτάνε πόσων χρονών είμαστε κι εμείς απαντάμε «όσο φαινόμαστε», δεν είμαστε γραφικοί ή κλισέ, αλλά είμαστε, πολύ απλά, μέσα στα πράγματα!

Ο κερδισμένος χρόνος στο μέσο προσδόκιμο της ζωής μας, τελικά, μοιάζει να πηγαίνει χέρι-χέρι και με κάποιες άλλες τάσεις της εποχής, που έχουν να κάνουν κυρίως με την αμφισβήτηση των προκαταλήψεων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Η ρευστότητα του σήμερα μάς οπλίζει με τη δύναμη της αλλαγής και την αυτοπεποίθηση του να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να την ορίσουμε -στο μέτρο του δυνατού-, όπως φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε.

Αν, λοιπόν, μια μαμά αποφασίσει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο με το που φύγουν τα παιδιά της από το σπίτι, μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει και να αποτελέσει την «καλή είδηση της ημέρας»! Ίσως, αντικειμενικά, να ζούμε σε μια πολύπλοκη και δύσκολη εποχή, όμως, υπό μια άλλη οπτική, είναι και προνομιακή. Αν κάποτε, σε παλαιότερες εποχές, οι άνθρωποι μεγάλωναν με ανεκπλήρωτα όνειρα και απωθημένα, γιατί ούτε η ηλικία τους, ούτε η ίδια η κοινωνία δεν τους επέτρεπε να τα κυνηγήσουν, τώρα μπορούν να πάρουν τα ηνία και να κάνουν πράξη όσα επιθυμούν.

 

Ας μην καθυστερούμε λοιπόν! Να και μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να δείτε την ηλικία σας αλλιώς:

Θέλετε να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα, όπως χορό, αλλά ντρέπεστε λόγω ηλικίας; Μην παρατείνετε άλλο τα θέλω σας και τολμήστε το.

  • Οι νεότεροι συνάδελφοι σάς μιλάνε με μια καινούργια ορολογία, που δεν καταλαβαίνετε; Τα social media για εσάς μοιάζουν με γρίφο; Παρακολουθήστε το κατάλληλο σεμινάριο και αποκτήστε νέες δεξιότητες που θα ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας. Δεν σταματάμε να μαθαίνουμε ποτέ!
  • Αν είχατε όνειρα που δεν καταφέρατε να πραγματοποιήσετε και τώρα πιστεύετε πως είναι πια αργά, ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Με σωστό σχεδιασμό τίποτε δεν είναι απίθανο.

 

Εσείς πόσο προετοιμασμένοι είστε για μια μακρόχρονη ζωή;

Βρείτε εδώ ένα σύντομο τεστ που, μέσα από εύκολες αλλά στοχευμένες ερωτήσεις, θα σας αποκαλύψει … τον τύπο της δικής σας μακροζωίας! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εσύ είσαι προετοιμασμένος να τα «εκατοστίσεις»;

Η δύναμη της ευεξίας

Κάνε το σύντομο τεστ, ανακάλυψε σε ποιό προφίλ μακροζωίας ανήκεις και δες χρήσιμες συμβουλές!

Κάνε το τεστ!

 

 

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα της ΝΝ Hellas

Προετοιμαστείτε για το μέλλον, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα ασφάλισης από την ΝΝ Ηellas.

Επικοινωνήστε με έναν συνεργάτη μας

Search NN Website