Ρυθμίσεις

Οι ειδικοί μας μιλούν για τη μακροζωία

Ανακαλύψτε τα μυστικά για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη ζωή.

Ειδικοί από διαφορετικούς κλάδους μοιράζονται τις απόψεις τους πάνω στη μακροζωία, μέσα από μία σειρά videos.  

Αθλητισμός και μακροζωία – Στέλιος Πρασσάς, Μαραθωνοδρόμος.

Ο αθλητισμός συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας σε κάθε ηλικία. Υπάρχει όμως κάποιο «μυστικό» που μπορεί να μας δώσει το κίνητρο για να ασχοληθούμε με αυτόν ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες; Ο Στέλιος Πρασσάς, Μαραθωνοδρόμος, μας απαντάει.

Διαχείριση των οικονομικών κατά τη μακροζωία. – Νίκος Φιλιππίδης, Οικονομικός Συντάκτης.

To προσδόκιμο ζωής ολοένα και αυξάνεται και μαζί του αυξάνονται οι πιθανότητες να ζήσουμε έως τα 100. Τι σημαίνει όμως αυτό για τα οικονομικά μας; Τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να έχουμε οικονομική ευρωστία σε κάθε ηλικία; Ο Νίκος Φιλιππίδης, Οικονομικός Συντάκτης στο Mega Channel και στην εφημερίδα «Τα Νέα», μοιράζεται τις σκέψεις του.

Ψυχολογία και μακροζωία – Πάνια Καρνάκη, Ψυχολόγος.

H γενιά μας, υπολογίζεται ότι θα ζήσει περισσότερο από κάθε προηγούμενη. Τι σημαίνει όμως αυτό για την ψυχολογία μας; Η μακροβιότητα είναι κάτι που μας γεμίζει με ελπίδες ή μας βάζει σε σκέψεις για το μέλλον; Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ψυχική ευεξία σε κάθε ηλικία; Η Πάνια Καρνάκη, Ψυχολόγος Προαγωγής Υγείας, Διευθύντρια Ευρωπαϊκών και Διεθνών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Prolepsis, μας απαντάει. 

Υγεία και μακροζωία – Νίκος Δρούγος, Ιατρός.

Υπολογίζεται ότι θα ζήσουμε περισσότερο από κάθε προηγούμενη γενιά. Για αυτό, είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε σήμερα κιόλας, νέες συνήθειες που συμβάλλουν στο να διατηρήσουμε την υγεία μας σε μία μακρόχρονη ζωή. Τι χρειάζεται στα αλήθεια να γνωρίζουμε ώστε να μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας σε κάθε ηλικία; O Νίκος Δρούγος, Ιατρός, Ειδικευόμενος Ογκολογίας - Project Manager προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία και Ερευνητής, λύνει τις απορίες μας. 

Search NN Website