Εθελοντισμός Εργαζομένων


Στην ΝΝ πιστεύουμε ότι η αξία «νοιαζόμαστε» ξεκινά από τη προσφορά μας προς την κοινωνία μέσω του εθελοντισμού, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες ζωής σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, καθώς και ένα βιώσιμο περιβάλλον για όλους.

Η συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις ενισχύει το αίσθημα ότι αποτελούμε ενεργά μέλη της κοινότητας που ζούμε καθώς και της ατομικής μας ευθύνης απέναντι στην κοινωνία. Επί σειρά ετών στηρίζουμε δράσεις εθελοντισμού ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους μας να συμμετέχουν σε αυτές, συνεισφέροντας με το χρόνο και τις γνώσεις τους.

Οι δράσεις αυτές αφορούν τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρίας και τους πυλώνες: Future Matters, Ευεξία και Τρίτη Ηλικία. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece, η NN Hellas υποστηρίζει τo Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας κατά τη διάρκειά του οποίου ομάδες 15-18 ετών, καλούνται να αναπτύξουν καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες δίνουν λύσεις σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Τα στελέχη της εταιρίας συμμετέχουν είτε ως σύμβουλοι είτε ως κριτές, λειτουργώντας υποστηρικτικά προς τους μαθητές και τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους. Παράλληλα, υποστηρίζει τον οργανισμό μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος “Leaders for a Day”, στο οποίο λαμβάνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15 – 18 ετών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εργασιακή καθημερινότητα των στελεχών για μία ημέρα, συνομιλώντας μαζί τους για τη φύση του αντικειμένου τους και τις αρμοδιότητες των διαφόρων τμημάτων, συμβάλλοντας έτσι ενεργά στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Επίσης, οι εθελοντές – στελέχη της εταιρίας συμβάλλουν στο πρόγραμμα  Φιλία σε Κάθε Ηλικία, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, με στόχο την καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης στην Τρίτη Ηλικία, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με μοναχικούς ηλικιωμένους σε εβδομαδιαία βάση, ενισχύοντας έτσι την ανθρώπινη επαφή. Σε ετήσια βάση διοργανώνεται εβδομάδα εθελοντισμού με τίτλο “Your community matters”, που περιλαμβάνει μία σειρά από εθελοντικές δράσεις στις οποίες οι άνθρωποι της NN Hellas συμμετέχουν με αμείωτο ενδιαφέρον. Από τις δράσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η εθελοντική αιμοδοσία, στην οποία οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε τακτά χρονιά διαστήματα, ενισχύοντας την τράπεζα αίματος της εταιρίας, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενούνται φιλανθρωπικά bazaar και γίνονται συλλογές ειδών για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ρυθμίσεις
Search NN Website