Marketplace Support - Corporate Social Responsibility - NN Hellas

Νεανική Εκπαίδευση & Επιχειρηματικότητα

My Career
Το 2019, δημιουργήθηκε το πρωτοποριακό πρόγραμμα, “My Career”, το οποίο επανεισαγάγει τον επαγγελματικό προσανατολισμό στα ελληνικά σχολεία, σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece.
Η εν λόγω πρωτοβουλία, υλοποιήθηκε πιλοτικά τον Μάϊο και τον Ιούνιο του 2019 με επισκέψεις σε σχολεία της περιφέρειας και συγκεκριμένα σε Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κάλυμνο και Κρήτη. Κατά τις επισκέψεις στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με τον τύπο προσωπικότητας των συμμετεχόντων. Οι 120 μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις πραγματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, σε άμεσο συσχετισμό με τα ενδιαφέροντά τους. Με την πολύτιμη υποστήριξη των ανθρώπων του ΣΕΝ/JA Greece, προσδιόρισαν το αντικείμενο των σπουδών που θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν την επιθυμητή τους καριέρα.
Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής αυτής φάσης, δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, η οποία είναι διαθέσιμη και προσβάσιμη σε 20 επιλεγμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας
Έχοντας πάντα ως στόχο τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία εκπαιδευτικών ευκαιριών για τη μαθητική κοινότητα, η NN Hellas διοργανώνει το Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας από το 2016 σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece. Ο εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος στηρίζεται από τον Όμιλο ΝΝ σε παγκόσμιο επίπεδο, δίνει τη δυνατότητα σε νέους να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των επιχειρήσεων σήμερα. Κατά τη διάρκειά του, ομάδες 15-18 ετών, καλούνται να αναπτύξουν καινοτόμες προτάσεις, οι οποίες δίνουν λύσεις σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Τα στελέχη της NN Hellas συμμετέχουν είτε ως σύμβουλοι είτε ως κριτές. Μεταδίδοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, λειτουργούν υποστηρικτικά προς τους μαθητές και τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους.

Leaders for a Day
Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Leaders for a Day” υλοποιείται από την NN Hellas και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece από το 2017.
Στο πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15 – 18 ετών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εργασιακή καθημερινότητα των στελεχών της ΝΝ Hellas για μία ημέρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στα Κεντρικά Γραφεία της NN Hellas, συνομιλούν με τα στελέχη της εταιρίας για τη φύση του αντικειμένου τους. Επιπρόσθετα, τους δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες της εταιρίας, αλλά και να θέσουν τυχόν ερωτήματά τους προς τα ανώτατα διοικητικά στελέχη.
Πρόγραμμα υποτροφιών ΝΝ Future Matters
Η NN Hellas και ο Όμιλος NN υλοποιούν από το 2015 το πρόγραμμα υποτροφιών ΝΝ Future Matters, το οποίο εναρμονίζεται με τις αξίες της εταιρίας «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε».
Κάθε χρόνο, Έλληνες φοιτητές κερδίζουν υποτροφίες ύψους 5.000 έως 10.000 ευρώ για να πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους σε επιλεγμένα Πανεπιστήμια της Ολλανδίας. Συμπληρωματικά, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην Ολλανδία, κάθε ένας από τους υποτρόφους καθοδηγείται και υποστηρίζεται από ένα στέλεχος του Ομίλου NN.
Επιπρόσθετα, πριν ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος, οι υπότροφοι έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Κεντρικά Γραφεία της NN Hellas, όπου συνομιλούν με εκπροσώπους της διοικητικής ομάδας της εταιρίας αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες εύρος του ΝΝ Future Matters μπορείτε να βρείτε εδώ.

Orange Grove
Η NN Hellas, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την πρεσβεία της Ολλανδίας στην Ελλάδα υποστήριξε επί σειρά ετών την startup πρωτοβουλία Orange Grove.
Στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να παρέχει τα κατάλληλα εφόδια (επαφές, τεχνογνωσία, γνώση) σε νέους Έλληνες και Ολλανδούς επιχειρηματίες που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους startup επιχείρηση ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ελλάδα. Οι νέοι επιχειρηματίες έχουν πρόσβαση σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με γραφεία και δωρεάν Internet, δυνατότητα συμμετοχής σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια/μαθήματα, παροχή νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, αλλά και ευκαιρίες δικτύωσης με το συνολικό δίκτυο του Orange Grove (εταιρίες, πανεπιστήμια, φορείς, άτομα, την ίδια την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα).
Το 2018, η NN Hellas σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα και το Orange Grove, υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα "Ideas That Change Us" για να συμβάλει δυναμικά στην επιτάχυνση της νέας επιχειρηματικότητας. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε ομάδες και start-ups στους τομείς της Τεχνολογίας Υγείας, Πρόληψης και Ευεξίας. Οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες έλαβαν μέρος σε πρόγραμμα καθοδηγούμενης εκπαίδευσης (acceleration program) από τον Oλλανδικό οργανισμό, IdeaHackers και επωφελήθηκαν από την εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών της NN Hellas.
Κατά την τελική φάση της διαδικασίας, οι επιλεχθείσες ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους σε ειδική εκδήλωση στα Γραφεία του Orange Grove, κατά τη διάρκεια της οποίας διακρίθηκαν οι τρεις καλύτερες.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Settings
Search NN Website